Jossan had a date!

JossanPortrait

Some time ago we decided that it was time for our Jossan to become a mom.

We searched a lot in order to find a suitable candidate for her first date, and it was not easy.

There were a few really handsome guys we considered, but at the end we were completely charmed by Flipp; CH Concinnus Crown of Creation, JW, OSH n (a black Oriental). Flipp’s owner is Jill Back,  La Bell, and he is bred by Iann & KG Tinbäck, S* Concinnus.

He has a nice temper, good profile, long and slim body and is simply gorgeous. His eyes are somewhat greener than on this photo.

FlippenHead1Thank you, Jill, for letting us borrow this handsome boy! 🙂

We did not get much sleep for two nights when Jossan got in heat, since Jossan got her vocal abilities from Leroy, meaning than when she yells, the windows break and the furniture is falling apart… sort of.  And cats sing (some may say “yell like lunatics”) a lot when they are in heat and in love with the whole world…

Jossan got into heat on Monday, and we took her to Flipp on Wednesday. At first she thought he was scary and hid under the bed, but after almost a day she decided Mr. Black was acceptable as a friend, maybe something more (we don’t know).

So, we keep our fingers crossed now… 🙂

We got Jossan from Jill today, since the mating is presumably done, but Jossan is still in heat, meaning that we will not be getting much sleep today and probably not tomorrow night either…

6 comments on “Jossan had a date!

 1. Hej
  Jag har Lalaith, som är dotter till Lill-Frank och bor inte så långt från Monica. Jag såg Flippen på utställning redan när han var 12 veckor och han var så fin och cool då också. Roligt att få ungar efter en Junior Winner. Jag önskar er stort lycka till med dräktighet och kommande ungar!
  Förresten, var och såg på andra Flippbarn förra helgen, de var jättemysiga, trygga och goa och busiga, och hade ärvt hans fina öronposition. Har en del bilder, men jag har inte hunnit bearbeta dem än, bara tömt kameran. Sju stycken blandat siames och oriental var de i alla fall. Mamman var blå och ungarna blå, svarta och choklad med eller utan mask. En helblå orientalpojke var nära att få följa med hem, men jag har ju två flickor, så det ska nog inte vara någon pojke här, kan bli livat.
  Titta gärna in hos mina katter på http://www.felicula.com där det också finns en länk till mina katters blogg. Jag har varit lite dålig på att skriva i den i sommar, men ska försöka rycka upp mig igen!
  /Anna

 2. Hej Anna!

  Jag kollade din hemsida och blogg. Jättefina bilder! Jag känner igen LillFranks (och Hannahs) drag hos Lalaith, hon är så söt! Monica fick fram fina bebisar efter Hannah och LF. 🙂

  Vi såg också flera av Flippens kattungar hos Jill, de var som du skriver – framåt och orädda. Och fina öron har de! 😀 Vi hoppas att Jossan får friska och utomordentligt vackra bebisar med Flippen! Hans mamma är också lilamaskad som Jossan är, så kattungarna kan bli både SIA och OSH, blå, svarta, choklad eller lila. Spännande!

  Förresten, det var lite roligt när jag publicerade inlägget, en relaterad länk som dök upp under texten var “Alien vs Predator…” När jag tittar på Jossan och Flippen ser de ut lite som en Alien och en Predator, verkligen! 😀

  • Tack Ylva, tack!!! Nej, jag har samma mobilnummer som förut… jag ringer dig.

   Vi tycker att det är jättespännande med Jossan och Flippen. Hon slutade löpa idag, och sover mycket. Allt är som vanligt. Nu är det bara att vänta. 🙂 Krama mjauarna!

 3. Flipp ser ut som en fladdermus… på ett koolt sätt! Jag är jättenyfiken på hur deras kattungar skulle se ut, hoppas allt gick bra och kommer gå bra framöver!
  Kram! /Elin

  • Tack Elin, vi håller tummarna!

   När det gäller kattungarna, har jag beställt följande från Jossan:

   Flippens öron och temperament;
   Jossans haka och mördarblick;
   Leroys ögonform;
   Leroys lilablå ögonfärg för dem som blir siameser;
   Mavens gröna ögonfärg för dem som blir orientaler… nej, vänta, det där går inte? 😉

   Med nosar och längder och kroppar och svansar kan det inte bli fel, båda föräldrarna har jättefina former.
   Bara de kommer ut friska, vackra måste de bli, kolla bara de två – gosedjuren med übergrymt utseende. 🙂

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s