Archimedes against vaccine

It is a bit hard to type, since Archimedes is lying on my left arm and I cannot use it. He is resting on his pillow next to us right now, but he was sleeping next to his siblings in the afternoon (both he and they were very upset he was not there with them, so we put him back when they are resting. When they are running around and wrestling, we have to get him out of there, or protect him).

Here is he, to the right, sleeping next to Alfred (looking at the camera) and Ada this afternoon:

Archimedes’ body temperature goes up and down, and he is still tired, but we’ve managed to feed him regularly, so he got all the nutrients and water he needs. He weighs 30 gr more than before we went to the vet (saline certainly helped a lot). Leroy is licking him here, while Archimedes is resting on his pillow that we put on the sofa in the living room:

2 comments on “Archimedes against vaccine

 1. Så synd om lille Arkimedes. Nobivac Tricat är ju ändå ett av dom äldre beprövade vaccinerna. Jag har nog inte haft så mycket biverkningar av det. Litegrann kan kattungen ändå bli påverkad. Numera använder vårt Djursjukhus Purevax RCP och det har jag inte haft några som helst problem med.
  Hoppas och tror det går över snart för lillgrabben. Han ser jättefin ut på 8 v fotona.
  Det skall bli spännande att träffa Agnetas nya kattunge som säkert kommer att trivas med gammelfarbrorn Frans Albert.
  Hälsningar från Boden
  Anita

  • Tack, Anita, för omtanken.

   Archimedes är jättefin, och han är så gosig… stackaren. Jag fick höra att Nobivac Tricat är ett av de värsta, om inte värst när det kommer till biverkningar, speciellt hos kattungar. Just Purevax säger många är bättre. Jag ska förrsöka hitta en veterinär i Stockholm som kan ge det till Archimedes, bara att han kommer igenom det här och återhämtar sig.

   Det var hemskt, vi var på sjukhuset i Bagarmossen flera timmar igår och idag, han fick dropp igen och vi tvångsmatade honom, men idag faktiskt ser det ljusare ut, han började äta själv lite och hans tillstånd är stabilt. Han har normal temperatur igen. Han sover mycket och är fortfarande svag, men vi hoppas på det bästa. Ada och Antoine var lite hängiga också, men inte lika mycket som Archimedes, och det tog två dagar för dem att bli helt pigga igen.

   Veterinären sade också att de som har bäst immunfösvar får en sådan kraftig reaktion, men det tröstar inte oss så mycket… ja, det är ju bra om han kommer att bli stor och stark kisse med bra immunförsvar, men just nu är han bara liten och sjuk. 😦

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s